Bajkeri preplavili Bor

bajkeribor09

Izvor: Bor-grad INFO

Oko 5oo bajkera iz svih krajeva Srbije poslednja tri dana na Borskom jezeru uređivali su zapuštenu okolinu, a posle toga prisustvovali muzičkim programima više domaćih rok grupa. Bajkeri i njihovi gosti-zaljubljenici u motorbicikle iz Bugarske, Makednije, Švajcarske i Bosne najviše su se vozili novom stazom na Crnom vrhu. Došlo je i do pada s motora, a vozač i suvozač su teže povređeni i nalaze se u borskoj bolnici. Saznali smo da je vozač Goran Jovanović, bajker iz Bora, a ime devojke još nije poznato. Cela manifestacija , kruna moto-relija “Kroz Srbiju”, protekla je bez incidenata. Nesreća na Crnom vrhu najverovatnije se dogodila zbog neprilagođene vožnje, jer je pored putu delimično ostalo rizle od prošle zime. -Manifestaciju smo policiji najavili pre dva meseca. Ipak, dva dana do početka okupljanja dobili smo obaveštenje da otkažemo susret na Borskom jezeru.

Moto skup Bor 2009 from Bor grad INFO on Vimeo.

Zahvaljujući razumevanju u Ministarstvu unutrašnjih poslova u poslednjem trenutku dobili smo odobrenje. Cela gužva je nastala zbog “Gaga Forda” koji je na Crnom vrhu organizovao brdski autor-reli. Jednom od učesnika iz Makedonije policija je skinula tablice, što smatramo lošim potezom- rekao nam je Dragan Novaković ispred organizatora i domaćina kluba “East Bikers” iz Bora. Bajkeri su neobičnim akrobacijama sa motorbiciklima zadivili oko 2.000 Borana koji su izašli na glavne ulice da ih pozdrave. U nedelju popodne, nakon zajedničkog kupanja na Borskom jezeru, razišli su se do novog okupljanja. bgimoto09Naša ekipa se potrudila da adekvatno dočara sve detalje sa ovog skupa. Glavnu manifestaciju (4. jula) smo ispratili u stilu bajkera – na motoru.bgimoto09 Snimili smo sve detalje sa Jezera, vožnje do Bora i same akrobacije u Boru u ulici Zeleni bulevar. Na slici je naš snimatelj, na motoru prijatelja iz kluba “Rolling Wheels” iz Bora, bez kacige (na spostvenu odgovornost) ali sa kamerom u ruci …

Nije bilo lako zbog vetra, vibracija na putu i brzine, ali smo uspeli da snimimo sve. Od narednih dešavanja, saznali smo od učesnika ovog moto skupa, možemo da najavimo veliki, deseti po redu, moto skup u Zaječaru 7, 8 i 9 avgusta u organizaciji moto kluba “Triumph”.