Apsolutno romantično

O grupi i pokušaj da se ista formira, datira još od 1997.godine. Osnivači „Apsolutno Romanticno“ su braca Petar i Zoran – Kina Alvirović. Krajem 1999. i početkom 2000. godine grupa počinje sa radom i to kao duet, a kasnije kao trio sa perkusionistom i glumacem Nenadom Vujinovićem – Šešom svirajući po novosadskim klubovima.


Svoju afirmaciju i prve fanove stiču u novosadskom pozorišnom klubu „Sterija“, gde sviraju tuđe i i svoje do tada još ne snimljene pesme.
Grupa Apsolutno Romanticno je uzela učešce u filmu „Profesionalac“ na poziv Momcila Bajagica – Bajage i najboljeg srpskog reditelja Dušana Kovačevića. Zajedno sa Bajagom i prijateljima snimaju cetiri pesme: „Pada vlada“, „Ne udaj se Rado“, „Maruška“, „Kad sam bio mladan lovac Ja“.
Do sad je uradeno pet spotova. Za prvi album „Kasno je prepraviti stih“ urađena su tri spota, a za drugi album „Naša ulica u nebo se penje“ urađena su dva spota.
Članovi ovog benda su odlični zabavljači što govore večite gužve na njihovim nastupima. U ime svih posetioca se zahvaljujemo na ustupljenom albumu i želimo vam od srca da ostanete na vrhu, kao i do sada.

BIOGRAFIJE MUZIČARA

Alvirović Petar

Rođen 28.08.1963. godine u Novom Sadu. Uz Baneta Krstića jedan od osnivača „Garavog sokaka“. Muzičar iz možda poslednje generacije koja je imala sreće da svira igranke po domovima kulture, mesnim zajednicama, pozorištima, slavama, radnim akcijama … Materijal za izvođenje programa pronalazio je kod svojih idola, americki rock & roll i tada YU aktuelnih: A. sklonište, Dugme, Valjak, Smak, Yu … Sa „Garavim sokakom“ snimio 3 LP albuma. Posle toga svirao u dosta bendova tezgareći po ččitavoj zemlji. Tražeći svoj identitet počinje da komponuje muziku i …

Alvirović Zoran – Kina

Rođen 29.06.1969. godine u Novom Sadu. Muzičar poznat u celoj zemlji po svom virtuoznom sviranju gitare. Studijski muzičar iza koga stoji preko 150 muzičkih projekata. Svoju muzičku karijeru započeo kao i brat u „Garavom sokaku“ dajući mu pravu originalnu, stilsku i muzičku crtu. Sa „Garavim sokakom“ je snimio 6 LP albuma. Muzički idoli – naravno gitaristi: Đango Rajnhart, Ingvi Malmastin i dr. Odrastao na rock & pop muzici. Svirao je u dosta bendova širom zemlje i van nje. Snimio je i svoj instrumentalni album „Trag u vremenu “ koji će uskoro ugledati svetlost dana! Posle dugog lutanja po svetu vraća se kući i nastavlja karijeru zajedno sa bratom Tasic Dragan – bubnjevi Bavi se muzikom od svoje 11-te godine svirajući, vežbajući sa puno bendova i prolazeći kroz različite stilove muzike – pop, rock, folk, hard … Trbuhom za kruhom poslednjih 10-tak godina tezgario je po restoranima i raznim klubovima. Danas je jedan od glavnih čanova Apsoluto Romantičnog sastava.

Kemal Arapovic – Moki – bass gitara – vokal

Rođen 09.12.1965. u Starom Majdanu – Sanski Most ( BIH ). Još od malena pokazivao veliko interesovanje za muziku, tako da u petom razred počinje da svira bubnjeve sa lokalnim bendovima „DŽEKS“ i „SJAJ“. 1984. godine odlazi u JNA i tu počinje da peva u Domu Armije. U Novi Sad se seli 1985. godine gde upisuje i završava Građevinski Fakultet. U međuvremenu nastupa sa novosadskom grupom „Ruža s Dunava“‚ gde svira bass gitaru i peva zajedno sa Kinom. 1995. godine snimio je dva dueta na prvom albumu novosadske pevacice Dare Bubamare „Zumba“ i „Za tvoju ljubav“. 1995. godine učestvovao na Budvanskom festivalu 1998. godine učestvovao na festivalu u Herceg Novom „Sunčane skale“ gde osvaja prvo mesto u kategoriji večeri mladih zvezda sa pesmom „Zabranjena ljubav“ 1998. godine. Izdaje svoj prvi CD u produkciji „City records“ 1998. godine dobija ponudu da peva u poznatom beogradskom bendu „Generacija 5“ i on tu ponudu odbija. 21.08.2003. godine pridružuje se nama kao drag i dugogodišnji prijatelj.

Oficijalni sajt – https;//apsolutno-romanticno.com

2 Komentara

 • Alen

  26. oktobar 2007. at 03:14

  odlicni ste nemam reci.Zanima me kako da ostvarim neku grupu i da krenem da sviram?Posto mahom sviram sve Solaze od Gospodina Zorana i dosta se trudim da sto brze sviram.Unapred hvala.Pozdrav!

 • borsky

  26. oktobar 2007. at 07:19

  Verovatno si upoznat sa tim da će na blogu uskoro biti postavljen intervju koji je radjen sa braćom Alvirović. Posle toga u toj temi ćeš moći da im postavljaš pitanja direktno koliko god želiš.
  poz…